Likier Karkonoski można spożywać bez dodatków - zarówno w temperaturze pokojowej, jak i schłodzony. Można go użyć jako składnik drinków - bardzo dobrze smakuje z sokiem jabłkowym lub sokiem z czerwonych grejfrutów. Wiele osób preferuje niewielk± ilo¶ć Likieru Karkonoskiego dodan± do piwa.

Wyróżnienia:

II Miejsce - I ¦l±ski Festiwal Nalewek - Turawa k/Opola - 12.06.2011

Wyróżnienie - IV Konkurs Nalewek Domowych - Dziemiany - 05.05.2012

Nagroda Starosty Jeleniogórskiego LICZYRZEPA w dziedzinie turystyki w kategorii "Promocja Regionu" - Karpacz - 05.10.2012

Likier Karkonoski został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi - Warszawa - 21.05.2013

Likier Karkonoski został pierwszym laureatem Konkursu Zdrowy Smak 2013 - 25.06.2013

II miejsce na Festiwalu Smaków Liczyrzepy - Karpacz - 17.08.2013

Nagroda Jelonek Karkonoski w konkursie na Karkonoski Produkt Spożywczy - Jelenia Góra - 06.09.2013

II miejsce na Festiwalu Nalewek Walońskich - Szklarska Poręba - 15.09.2013

Certyfikat Marki Lokalnej - Skarby Ducha Gór - Karpacz - 13.07.2014

I nagroda Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów - Wrocław - 23.08.2014

II miejsce na Festiwalu Nalewek Walońskich - Szklarska Poręba - 20.09.2014

Najlepszy Smak Dolnego ¦l±ska 2016 - Wrocław - 03.06.2016

Srebrny G±sior - Trybunały Nalewkowe 2016 - Piotrków Trybunalski - 16.07.2016

Nominacja do nagrody Perła 2016 w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów - Wrocław - 20.08.2016

Perła 2016 w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów - Poznań - 25.09.2016